DOPRAVA ZDARMA pri nákupe tovaru v minimálnej hodnote 66 EUR. Ekologické balenie. Rýchle doručenie. Viac info.


Cena
1,72 €

Pôvodná cena
2,45 €

Ušetri
30% (0,73 €)

Kód produktu
SUR-06-30

Na sklade
balenie

Polysorbát 80 je kozmetická vegánska prísada do prírodnej kozmetiky a do aróma zmesí. Slúži ako solubilizátor, emulgátor, stabilizátor, dispergátor, zvlhčovač a tiež ako nosič a zvýrazňovač vôní. Používa sa na rozpúšťanie esenciálnych a rastlinných olejov vo vode. Je biologicky odbúrateľný a šetrný k pokožke. Viac

Dátum minimálnej trvanlivosti: 31.07.2024

Charakteristika produktu Polysorbát 80

  • Polysorbát 80 je derivát sorbitanu a kyseliny olejovej.
  • Je to mierne povrchovo aktívna látka, ktorá sa používa ako prísada do prírodných a vegánskych kozmetických prípravkov na zlepšenie ich kvality a účinnosti.
  • Funguje ako solubilizátor, emulgátor, stabilizátor, dispergátor, zvlhčovač a zvýrazňovač vôní.

Výhody použitia Polysorbátu 80

Biologicky odbúrateľný a bezpečný
Je biologicky odbúrateľný, neobsahuje nanomateriály, GMO ani žiadne zložky živočíšneho pôvodu. Navyše je šetrný k pokožke a nedráždi ju, čo z neho robí ideálnu zložku pre prírodnú kozmetiku.

Rozpúšťa olej vo vode
Má schopnosť rozpúšťať olej vo vode a zabraňovať usádzaniu olejových častíc vo vodných látkach. To znamená, že kozmetické prípravky budú homogénne a účinné.

Zlepšuje vstrebávanie vitamínov
Môže sa použiť na vytváranie vodných roztokov vitamínov, napr. vitamínu A a E, ktoré sa následne môžu pridať do aróma zmesi alebo do kúpeľa. Pomáha účinným zložkám ľahšie preniknúť do pokožky, čo zvyšuje ich efektívnosť.

Ideálny pre kúpeľové prípravky
Je skvelou prísadou do kúpeľových prípravkov obohatených o rastlinné alebo esenciálne oleje. Rovnomerne rozpúšťa tuky vo vode, takže nezanechávajú prebytočný mastný film na pokožke, ani na povrchu vody či na vani.

Zvýrazňuje vôňu esenciálnych olejov
Používa sa ako nosič a zosilňovač esenciálnych olejov v rastlinných olejoch. Zvýrazní vôňu esenciálnych olejov v namiešanej zmesi, čím zabezpečí intenzívnejší arómatický zážitok.

Použitie Polysorbátu 80

Slúži ako prísada do kozmetických produktov aj do arómaterapeutických zmesí.

  1. Pridaj Polysorbát 80 do rastlinného oleja, do esenciálneho oleja alebo do zmesi olejov v pomere 1 : 1 a dôkladne premiešaj.
  2. Výslednú zmes môžeš použiť ako prísadu pri výrobe kozmetických produktov, pridať ju do kúpeľa alebo do aróma zmesi určenej na osviežovanie vzduchu príp. na aplikáciu na pokožku. 

Parametre
INCI POLYSORBATE 80
CAS 9005-65-6
Vzhľad žltkastá hustá kvapalina
Vôňa charakteristická
Pôvod Taliansko
Objem 30 ml
Balenie hnedá sklenená fľaška s hliníkovým šróbovacím uzáverom
INCI POLYSORBATE 80
CAS 9005-65-6
Vzhľad žltkastá hustá kvapalina
Vôňa charakteristická
Pôvod Taliansko
Objem 30 ml
Balenie hnedá sklenená fľaška s hliníkovým šróbovacím uzáverom