OZNAM! V dňoch 26. 3. - 17. 4. 2024 fungujeme v obmedzenom režime. Získaj zľavu 3 % za nákup v tomto období. Použi kód "KUPELE3". Viac info.

21 bodov do vernostného systému

Cena
21,30 €

Kód produktu
OLZ-03-300

Vyber variantu produktu
Variant does not exist
Vypredané Sleduj dostupnosť

Jojobový olej v najčistejšej organickej kvalite. Je jedným z najcennejších kozmetických olejov pre svoje zloženie veľmi podobné zloženiu ľudského kožného mazu, čím účinne reguluje lipidovú rovnováhu pokožky. Má univerzálne použitie na všetky typy pleti a je vhodný na starostlivosť o vlasy. Viac

Čisto prírodný rastlinný olej v organickej kvalite s univerzálnym použitím v kozmetike aj v arómaterapii. 

Je získavaný z plodov ekologicky pestovaných jojobových kríkov šetrnou mechanickou metódou – lisovaním za studena. Pri tejto metóde nedochádza k strate účinných látok ako pri rafinácii, takže olej si zachováva všetky svoje živiny a vitamíny, čo umožňuje využívať v maximálnej miere jeho benefity na pokožku a vlasy.

Jojobový olej obsahuje najmä nenasýtené mastné kyseliny, vitamín E, nazývaný vitamín mladosti, skvalén, vitamín F a fytosteroly. 

Vitamín E chráni pokožku pred stratou elasticity. Skvalén je lipid, ktorý je prirodzenou súčasťou ľudského kožného mazu, posilňuje hydrolipidový plášť pokožky, čím ju chráni pred stratou vlhkosti. Má antibakteriálne, protiplesňové a antiseptické vlastnosti a je prírodným antioxidantom, ktorý chráni pokožku pred pôsobením voľných radikálov. 

Je vhodný na všetky typy pleti. Suchú a zrelú pleť hydratuje a vyživuje, zvyšuje jej elasticitu a eliminuje tvorbu vrások. Mastnú a aknóznu pleť upokojuje, reguluje tvorbu kožného mazu a pôsobí protizápalovo. Je vhodný aj na citlivú pleť a na detskú pokožku. Zvlhčuje a upokojuje problematickú pokožku, bojuje proti lupinám, ekzémom a psoriáze. Urýchľuje hojenie rán a podráždení.

Je výborným olejom v starostlivosti o vlasy a mastnú pokožku hlavy. Vyživuje vlasové korienky, reguluje tvorbu kožného mazu a stimuluje rast vlasov. Vlasom dodáva lesk a zdravý vzhľad.

Je vhodným nosným olejom v arómaterapii. Používa sa na riedenie esenciálnych olejov, na výrobu rôznych arómaterapeutických zmesí alebo masážnych olejov. Pozor! Na výrobu trstinového difuzéra nie je najvhodnejší, pretože ide o tuhší olej, ktorý by mali difúzne tyčinky problém absorbovať a ďalej ho uvoľňovať do ovzdušia. 

Parametre
INCI SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL
CAS 61789-91-1
Vzhľad svetložltá kvapalina
Vôňa bez zápachu
Pôvod Panama
Objem 100 ml, 300 ml
Balenie hnedá sklenená fľaška s hliníkovým šróbovacím uzáverom